עפיפונים

גלישה בטוחה באינטרנט

אני ילדת מחשבים. משתמשת ומתכנתת מגיל 7. באינטרנט נתקלתי רק ב-96, כשהתחלתי ללמוד בטכניון. מאז האינטרנט הוא חלק חשוב ומשמעותי מאוד בחיי.
מצד שני,  באינטרנט יש גם הרבה סכנות, במיוחד לילדים. פדופילים, אתרי פורנו, רמאים, מתחזים, תוכן לא הולם, קללות, נאצות ועוד ועוד ועוד.
אני מתלבטת כבר שנים מאיזה גיל להכיר לילדים את עולם המחשבים והאינטרנט. זה גם אחד הנושאים החמים שיצא לי לדון בהן עם חברות. כבר שמעתי סיפורים על ילדים שגלשו באתרים תמימים ופתאום נפתחו להם חלונות עם פרסומות לאתרי פורנו, ויש לי חברה שמתנדבת ביחידה במשטרה לגילוי פדופילים ברשת.

לפני שבוע-שבועיים הוזמנתי לכנס של עמותת אשנ"ב שהוקדש לגלישה בטוחה באינטרנט. לצערי נאלצתי להבריז ברגע האחרון בגלל מחלה, אבל קיבלתי את כל החומר למייל, ומיהרתי לקרוא.
אחד הטיפים החשובים בעיניי (שגם פסיכולוגים לילדים מדברים עליו) הוא להוציא את המחשב מחדרי הילדים למקום מרכזי בבית. כך אפשר גם לפקח וגם להיות זמינים במקרה של בעיה או מצוקה.

טיפים טובים נוספים אפשר לקרוא בדף של גוגל, שריכזה טיפים מכמה עמותות העוסקות בנושא. הדף הזה הוא חלק מאתר חדש של גוגל בשם המרכז לבטיחות המשפחה, ומכיל גם מידע על הגבלת תוכן לא הולם בתוצאות חיפוש וב-youtube, כדי שבפעם הבאה כשהילדים שלכם עושים חיפוש על "משחקים", הם ימצאו רק את התוכן שאכן מתאים להם.

אני, בכל מקרה, עדיין מרחיקה את הילדים מהאינטרנט ומהמחשב כמה שאפשר. אני מניחה שכשאייל יגיע לגיל 6-7, זה כבר יהיה יותר קשה. בינתיים אני מתכוננת 🙂

תגובות

4 תגובות על ”גלישה בטוחה באינטרנט“

  1. ליאור הגיב:

    גם אני בהתלבטויות בנושא הזה. אני מכיר את השיטה הזו ומאמין בה, אבל היא קצת לא מותאמת להווה. ככל שעובר הזמן הגלישה נהיית יותר ויותר ניידת – מחשבים ניידים, טלפונים חכמים, טאבלטים.
    אם במחשב נייח עוד ניתן לבדוק מה עושים ילדים ו/או לסנן תוכן ואתרים, ככל שהמכשיר נייד יותר (ולא מריץ ווינדווס) זה נהיה יותר קשה.
    היתה התייחסות כלשהי לבעיה הזו?

  2. רחלי הגיב:

    מחשב נייד מבחינתי זה כמו במחשב נייח – קובעים מקום בבית בו ניתן להשתמש בו. אין התייחסות ספציפית לטאבלטים וסמארטפונים, אבל אני חושבת שהטיפים נוגעים גם אליהם: קודם כל מודעות וחינוך, כלים למניעת גלישה לתוכן לא הולם, וכו'.

  3. ציפי הגיב:

    הי רחלי.אני הייתי בהרצאה של בחורה שעובדת באחת העמותות הללו,ועבודת הדוקטורט שהיא עובדת עליה היא בנושא הזה. מה שהיא הציעה, בין השאר, היה להתייחס לגלישה של הילדים כאל יציאה החוצה. כמו ששואלים לאן, לאיזה חבר, מה תעשו וכו, כך עם המחשב. אצלנו הדלת תמיד פתוחה-הדלתות, כי המחשב בחדר של כל אחד מהם, ואנחנו באים לשבת איתם, מבקשים בצורה הכי טבעית לדעת מה הם עושים, היכן הם גולשים, ומה המשחק שהם משחקים בו. צריך להתעניין ולעשות זאת מגיל צעיר כדי שהם יתרגלו שהגלישה שלהם היא לא נסתרת מאיתנו. חוץ מזה אין לנו מצלמת אינטרנט, אין לנו פייסבוק בשבילם-והם גם לא מבקשים. הם רואים את מה שיש לי וזה מספק להם,בנתיים את הסקרנות. בהצלחה, כל הורה זקוק לזה!

  4. רחלי הגיב:

    תודה ציפי! נתת לי מידע חשוב.

הוספת תגובה